Arktisk storfekjøttproduksjon - 2. Anbefalinger for god dyrevelferd og trygg produksjon
- By
- Inger Hansen, Grete Helen Meisfjord Jørgensen, Christine K. Berge, Gunvor E. Nagel-Alne, Marianne Gilhuus, Solveig M. Stubsjøen, Kristian Ellingsen-Dalskau, Cecilie M. Mejdell
Produksjonen av storfekjøtt i Norge kjennetegnes bl.a. av stor variasjon med hensyn til fjøsbygg, driftssystemer, driftsrutiner og beiteforhold. Vi har besøkt 30 gårdsbruk og spurt produsentene selv om hva som er de viktigste suksessfaktorene for god produksjon og dyrevelferd i storfekjøttproduksjonen. I en serie på tre NIBIO-POPer publiseres resultater fra prosjektene «Arktisk storfekjøttproduksjon» (Hansen & Jørgensen 2016) og «Storfekjøttproduksjon i fjellregionen» (Berge m.fl. 2017). Dette er den andre, hvor vi deler bøndenes anbefalinger for god dyrevelferd og trygg produksjon. Målgruppa er storfekjøttprodusenter, spesielt de som er i etableringsfasen.